JAVA ON THE ROAD 2020
'Good in Food'

Wij komen opnieuw naar u toe!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Mogen we jullie weer even opladen?

We hebben immers opnieuw enkele boeiende sprekers gevonden die graag hun expertise met jullie delen! Met het thema 'Good in Food' kunnen we weer nieuwe invalshoeken uitdiepen.  


Titel

Wat betekent 'goede (lees gezonde) voeding'? Het Vlaams Instituut Gezond Leven streeft naar een gezonder Vlaanderen en wil éénieder stimuleren gezonder te leven. Welke nieuwe gezonde inzichten zijn er? Welke initiatieven zijn er voor onze schoolgaande jeugd? Is plantbased de toekomst? De wereld is mondiaal. Andere roots en culturen brengen andere smaken. Wisten jullie trouwens dat gelukkige medewerkers zich minder vaak ziek melden? Isabelle Gonnissen geeft als afsluiter graag enkele tips & tricks over positiviteit.


Wie graag de handen uit de mouwen steekt, kan ook een praktische opleiding volgen bij één van onze partners.


We zien jullie graag op één van deze sessies!

De nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek uitgelicht door het Vlaams Instituut
Gezond Leven

Voedingspatronen zijn door de jaren heen gewijzigd. Net zoals tendensen. Daarom verzamelde het Vlaams Instituut Gezond Leven wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – in de voedingsdriehoek. Naast richtlijnen rond wat je het best kan eten, wordt ook aandacht geschonken aan hoe je dat kan doen aan de hand van '10 gezond leven- tips'. De bewegingsdriehoek leert ons hoe je in een gezonde bewegingsmix zitten, staan en bewegen afwisselt.

Balans tussen gezonde voeding en de noden/behoeften van
de patiënt 
i.s.m. AZ Klina

In een zorgomgeving de richtlijnen van

de nieuwe actieve voedingsdriehoek toepassen?


Hoe past dit bij de behoeften en noden van de patiënten?

Positive Plantbased i.s.m. Greenyard

Lekker eten dat tegelijk positief bijdraagt aan de eigen gezondheid en die van

onze planeet.


Terwijl men vroeger slechts een 6-tal vleessoorten had waarrond een maaltijd werd opgebouwd, kan men nu kiezen uit 80.000 verschillende soorten

eetbare planten. 


Ingrid Luyckx neemt ons mee in dit verhaal. 


Over gezonde en duurzame voeding op school i.s.m. Rikolto

Elke dag opnieuw moeten we beslissen wat we eten. Maar hoe gezond en duurzaam zijn die keuzes eigenlijk? En hoe kunnen we mensen ervan overtuigen om hier meer over na te denken? Wat en hoe kan een grootkeuken hieraan bijdragen? Daar hebben we met Rikolto werk van gemaakt door grootkeukens te begeleiden in dit proces. Sinds 2017 focussen we daarbij specifiek op grootkeukens in scholen. Ook benieuwd wat we tot

nu toe geleerd hebben?


Kom dan zeker luisteren naar

onze tips & tricks.

Voeding binnen verschillende culturen i.s.m. TIQAH

  • 20% van de Belgische bevolking heeft een etnische culturele achtergrond
  • 1,14 miljoen van deze mensen hebben een islamitische cultuur en levensstijl
  • Ze worden vaak over het hoofd gezien en onderschat, maar hun consumptiegedrag verschilt beduidend van dat van niet-moslims en ze beginnen te verlangen dat er meer rekening wordt gehouden met hun unieke behoeften
  • Als gevolg van een actievere levensstijl heeft de nieuwe consument weinig tijd veel gezinnen zijn nu tweeverdieners. Maar deze consument is het aanbod van vegetarische en visopties beu.


In deze keynote zal TIQAH u inzichten in deze consumentengroep verschaffen: over wie hebben we het? Wat zijn hun eetgewoonten? Hoe zullen ze er in de (nabije) toekomst uitzien? Welke momenten zijn meer of minder relevant? En waarom moeten we rekening met hen houden?

'Kies positief ... Meer dagen zonder klagen' door Isabelle Gonnissen

Wist je dat gelukkige medewerkers zich minder vaak ziek melden in een bedrijf? 

Initiatiefneemster van '30 dagen zonder klagen' Isabelle Gonnissen meent dat klagen gewoon een excuus is om niet in actie te komen. Ze verduidelijkte eerder in het boek "Kies positief' hoe een positieve houding je leven aanzienlijk kan verbeteren. Dat is ook bewezen

in tal van onderzoeken.


Ze neemt ons graag mee in

dit positief verhaal!

Workshop: 'How to COLD BREW'

i.s.m. The JAVA Coffee Company 

-- 14.30 uur --

-- 16.00 uur --

-- 17.00 uur --


Leer de lekkerste cold brew koffie bereiden en ontdek welke verfrissende drankjes je met deze cold brew koffie kan maken.
Wat denk je van een verfrissende Bounty Cold brew?


Na deze workshop ben je helemaal klaar voor de lente!

Workshop: 'Food Art om op te eten!'

i.s.m. De Meal Prepper

-- 14.30 uur --

-- 16.00 uur --

-- 17.00 uur --


Maak samen met Jolanda, De Meal Prepper, een mooi eetbaar gerecht en laat je volop inspireren! Niet alleen Instagram-proof maar ook lekker!    

Biscuiterie Jules Destrooper viert feest! En wij vieren mee ...

Dit jaar blaast mijn Natuurboterwafel of ‘Lukke’, zoals hij in de volksmond bekend is, 130 kaarsjes uit. In 1890 toverde ik voor het eerst dit heerlijk krokante koekje uit mijn wafelijzer. De regionale traditie wil, dat deze wafels gebakken en geschonken werden als gelukwens voor het nieuwe jaar. Vandaar de naam ‘Lukke’. Het was mijn persoonlijke wens dat deze heerlijke wafeltjes ook buiten West-Vlaanderen gesmaakt konden worden en dat iedereen er het hele jaar door van zou kunnen genieten.


Vandaag zetten onze beste biscuitiers die traditie voor mij verder, nog steeds volgens mijn originele familierecept:

  • Echte boter
  • Geen kleurstoffen
  • Geen smaakstoffen
  • Geen bewaarmiddelen

JAVA ON THE ROAD 2019

Blikt u graag even terug naar onze tweede editie met het thema 'DUURZAAMHEID'?

Dat kan! Klik dan zeker op onderstaande knop.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing